DEEPEEDEE 2020 AFGEBLAZEN

 Naar aanleiding van de nieuwe genomen maatregelen ter bestreiding van de Coronacrisis, hebben we helaas moeten besluiten om de Duckers Parade Dongen, welke gepland stond op 20 en 21 juni 2020, af te moeten blazen. Het was een lastig besluit, maar gezien de huidige situatie zien we op dit moment geen andere mogelijkheid.

Tot 1 juni 2020 geldt een verbod op alle evenementen en bijeenkomsten. Aangezien het nu nog onzeker is wat de maatregelen hierna inhouden en we hier dus ook niet tijdig op in kunnen spelen, rest ons niets anders dan de Duckers Parade Dongen 2020 af te lassen. Alle deelnemende kapellen zijn hierover inmiddels geïnformeerd.

We willen iedereen die aan de DeePeeDee is verbonden (kapellen, vrijwilligers, sponsoren etc.) ontzettend bedanken voor hun inzet de afgelopen jaren en hopen jullie allemaal weer in goede gezondheid te mogen verwelkomen in 2021. Zodra de definitieve datum bekend is, zal deze zo spoedig mogelijk worden gecommuniceerd!

Daarnaast willen ook wij ons respect betuigen aan een ieder die in deze tijd zo hard werkt om het Coronavirus te bestrijden. Dankjewel hiervoor!

 

De Duckers

 

 

Jaaa…..!  Hoe is de Duckers Parade Dongen eigenlijk ontstaan ?

De Duckers hebben een rijke historie aan evenementen die ze organiseerden door de jaren heen.

Opgericht in 1989! Dus in 2019 ons 30-jarig bestaan. Wat hebben we zo in al die jaren dan gedaan? We zijn begon met het “Ranjafestival”. Daarna hebben we een aantal jaren het “Groot Dongens Kapellenfestival” georganiseerd. Vervolgens zijn we doorgestoomd naar de voorloper in Dongen van de – toen nog – Koninginnenacht, ons “Bea Festibal” dat tot in de kleine uurtjes doorging,  om voorlopig te eindigen bij de ”Duckers Parade Dongen”. Een festival wat ontstaan is uit de wens om een zomers festival te organiseren dat als afsluiting van het seizoen kon gelden. Een festival wat niet enkel een optelling was van diverse bandjes die mooie blaasmuziek ten gehore brengen, maar ook een sociale noot heeft in de start van de dag, waar we beginnen om elf uur met een gezamenlijke brunch waar alle buurtbewoners en bandjes bij aan kunnen sluiten. Altijd onder het genot van een artiest of muziekgezelschap variërend van zeemanskoor, troubadour tot de drumfanfare Juliana voor verstandelijk beperkte mensen. De dag wordt traditioneel afgesloten met een (cover-)band die de dag volmaakt tot 21:00 uur.

 

 

Dus hier ligt de oorsprong van de Duckers Parade Dongen. En wie weet wat de toekomst nog gaat brengen? Wij rekenen op een muzikale toekomst met veel onderling plezier!

 duck parade dongen